Волинь Інформ

Молодий науковець із Дніпра переміг на Міжнародному конкурсі інноваційних винаходів

Молодий науковець із Дніпра переміг на Міжнародному конкурсі інноваційних винаходів
21305 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вихованець Дніпропетровського відділення Малої академії наук України виборов золото,представивши широкому загалу систему, яка дозволяє «оживляти» різні механізми та дистанційно управляти ними. Про це повідомляють у департаменті освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації.

Днями відбувся V Міжнародний конкурс інноваційних винаходів ICAN 2020, який щорічно проходить у Торонто за ініціативи Міжнародного товариства інновацій та передового досвіду. Але через пандемію COVID-19 цього року учасники демонстрували свої винаходи в онлайн-форматі. Україну представляв вихованець Малої академії наук та випускник дніпровської школи № 129 Ігор Шибка.
Його проєкти вже знають у світі, а на цей раз Ігор отримав перемогу з мультипроцесорною комбінованою системою телемеханіки. Її можна встановити на обладнання, яке має електроніку, механізми або двигуни, а потім — контролювати з будь-якої точки світу.

Як зазначив молодий винахідник, система може допомогти в роботі людям з інвалідністю. Наприклад, взимку дистанційно управляти снігоприбиральною технікою. Для цього знадобиться тільки комп’ютер та інтернет. Ще одна ідея застосування — робота на шкідливих виробництвах. Система дає змогу керувати станками з офісу, а не наражати своє здоров’я на небезпеку.


Теги: винахідник, Дніпро,інновації

© 2020 volyn-inform

Мої відео