Волинь Інформ

Як з 1 вересня буде організоване навчання у дніпровських школах

Як з 1 вересня буде організоване навчання у дніпровських школах
21021 ПЕРЕГЛЯДІВ

Згідно з умовами адаптивного карантину, визначений тимчасовий порядок організації навчального процесу. До того ж, школи обов`язково повинні мати медичний пункт. Про це під час брифінгу повідомила заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олена Яковенко.

У нових умовах змін зазнав допуск до навчальних закладів, маршрути руху в приміщенні школи, режим організації харчування та графік роботи груп подовженого дня.

«Найголовніше — уникнути скупчення в закладі освіти. Будуть задіяні всі можливі входи та виходи до будівлі. Використовуватиметься розмітка на підлозі для двостороннього руху по коридорах. За класами будуть закріплені окремі навчальні кабінети. Буде розмежовано в часі початок занять та перерв для різних класів. Звичайно, у кожній школі буде по-різному, бо враховується архітектура будівлі, кількість учнів, педагогічний склад, матеріально-технічна база», — зазначила Олена Яковенко.

Для педагогів обов`язкові маски та температурний скринінг на початку робочого дня. Діти приходять до школи в масках та використовують їх під час пересування по коридорах. У кабінетах під час уроку маски можна знімати. Забезпечення масками — турбота батьків.
Після кожного уроку приміщення має провітрюватись не менш 10 хвилин, до їдальні діти ходитимуть за розкладом. Групи подовженого дня будуть працювати, але за скоригованим графіком.
У кожній школі має працювати медичний пункт, наразі 141 заклад загальної середньої освіти міста (із 154 за мережею) отримав ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики. Водночас у 32 закладах освіти ще відкрито вакансії медичних працівників.

Теги: школа,навчальний рік, Дніпро

© 2020 volyn-inform

Мої відео