Волинь Інформ

Активісти «арештували» техніку, яка пиляла дерева у парку Глоби

Активісти «арештували» техніку, яка пиляла дерева у парку Глоби
67049 ПЕРЕГЛЯДІВ

У парку Глоби знову пиляють дерева. Незважаючи на те, що там постійно чергують волонтери, підрядники зранку встигли вирубати кілька кленів та берестків. Причому взялися за живі та здорові, їх встигли спиляти близько 35. Коли ж приїхали волонтери — миттю перекинулися на аварійні. Мовляв, усе згідно з актами, за якими ліквідується сухостій. Проте активісти переконують: парк є заповідною зоною, тож крім актів, які є у підрядника, має обов’язково бути ще й проєкт реконструкції. Без нього жодні акти не мають законної сили.

Голова «Екопатруля» Тетяна Лампіка переконує: у парку Глоби ще з лютого нинішнього року триває беззаконня. Виділеними начебто на реконструкцію з міського бюджету 14 млн. гривень незрозуміло хто розпоряджається. На сьогоднішній сесії депутати ухвалили рішення щодо ліквідації КП «Парк Лазаря Глоби» як юридичної особи. передавши його на балансовий облік Комунального підприємства «Дирекція територій і об’єктів рекреації» Дніпровської міської ради. Фактично, як стверджує Лампіка. під контроль міського голови Бориса Філатова.

Активісти бояться, що з парком Глоби можливо повторення історії, яка сталася з вулицею Короленка та вулицею Яворницького. Вони викликали в парк в поліцію і наразі уся техніка, що пиляла дерева у місці відпочинку, арештована.

«Ми простежимо, аби ця техніка була доставлена на штрафмайданчик», — зазначила Тетяна Лампіка.

Окрім того, волонтери вже зібрали біля 1000 підписів під петицією про недовіру міському голові Борису Філатову щодо ситуації у парку Глоби. Кажуть, просто так цю справу не залишать і парк не віддадуть.

Теги: парк Глоби,дерева,Філатов,активісти,проєкт реконструкції,арешт,техніка

© 2020 volyn-inform

Мої відео