Волинь Інформ

Верховна Рада призначила дату місцевих виборів

Верховна Рада призначила дату місцевих виборів
27228 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ухвалена постанова № 3809 «Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році» на 25 жовтня 2020 року. Таке рішення підтримали 326 народних депутатів. Про це стало відомо під час засідання Верховної Ради 15 липня.

Згідно з чинним законодавством, Верховна Рада призначає місцеві вибори не пізніше ніж за 90 днів до їх проведення. Відповідно до статті 141 Конституції України чергові вибори сільських, селищних, міських, районних, обласних рад, сільських, селищних, міських голів відбуваються в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень відповідної ради чи відповідного голови, обраних на чергових виборах. Таким чином, чергові місцеві вибори мають відбутися 25 жовтня 2020 року.

У проєкті постанови зазначається, що «вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, в окремих районах, містах, селищах і селах Донецької та Луганської областей не призначаються та не проводяться».

Визначити заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу під час проведення виборів наразі має Кабмін.

Теги: Верховна Рада,місцеві вибори,25 жовтня,постанова

© 2020 volyn-inform

Мої відео