Волинь Інформ

Євросоюз призупинив ввезення української курятини

Євросоюз призупинив ввезення української курятини
202930 ПЕРЕГЛЯДІВ

У звязку з виявленням пташиного грипу у Вінницькій області Європейська комісія тимчасово заборонила ввозити на територію ЄС з України мясо птиці, м`ясну продукцію з птиці та термічно не оброблені продукти з птиці.  Про це йдеться у повідомленні Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на її офіційному сайті.

Призупинення експорту до ЄС стало неприємною несподіванкою для служби. Адже Україна невідкладно попередила своїх міжнародних торговельних партнерів про виявлення випадку грипу птиці. Та оперативно вжила всіх необхідних заходів щодо контролю та ліквідації грипу. Але поки курятина “невиїзна”, на відміну від яєць, які разом з яєчною продукцією не підпадають під обмеження.

Нагадуємо, загибель птиці була зафіксована у Вінницький області 18 січня. Відібраний на проби біоматеріал встановив діагноз на грип. За оперативними даними Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, станом на 23 січня вся наявна в епізоотичному осередку птиця умертвлена та спалена, проводяться дезінфекційні роботи. За попередньою інформацією, збудник грипу до господарств занесли дикі та синантропні (що живуть поряд з людиною) птахи. 

Зараз ситуація на контролі у Держпродпоживслужби, яка закликає українців купувати курятину тільки в магазинах.

“Наразі немає зареєстрованих випадків, щоб джерелом захворювання людей на пташиний грип було пташине мясо чи яйця, але аби убезпечити себе від негативних наслідків, слід утриматися від купівлі мяса птиці у місцях стихійної торгівлі”, - йдеться у повідомленні Держпродспоживслужби.

© 2020 volyn-inform

Мої відео