Волинь Інформ

В Україні ціну газу на березень для населення знижено на 14%

В Україні ціну газу на березень для населення знижено на 14%
173199 ПЕРЕГЛЯДІВ

У першому місяці весни оптова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів становитиме 3,40 грн за кубометр. Про це повідомила пресслужба НАК «Нафтогаз України» на своєму офіційному сайті.

Це ціна без урахування ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування газу магістральними й розподільними трубопроводами. І вона на 14% менше, ніж у лютому 2020 року.

Як зазначається, при розрахунку нової ціни зважалося на погіршення економічної ситуації у зв`язку з поширенням коронавірусної інфекції.

«Уряд прагне мінімізувати витрати людей на комунальні послуги, які зростуть у зв’язку із збільшенням часу їх перебування вдома. Один з шляхів мінімізації - здешевлення газу для українців», — заявив Прем`єр -міністр Денис Шмигаль.

Як повідомляє НАК «Нафтогаз», така ціна у березні сформувалась завдяки тому, що після тендеру на закупівлю газу на період постачання за березень-грудень 2020 року і торгів, стало зрозуміло, що в Україні існує значна конкуренція, яка призводить до зниження оптових цін на купівлю-продаж газу.

Зниження оптової ціни на 14% дозволяє регіональним збутовим компаніям забезпечити зниження тарифу на 9-13% у порівнянні з лютим.

© 2020 volyn-inform

Мої відео