Волинь Інформ

На травневі свята очікуються дощі та грози

На травневі свята очікуються дощі та грози
204464 ПЕРЕГЛЯДІВ

Опади зумовлені невеликим циклоном, тому й самі будуть незначними. Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомила синоптик Наталка Діденко.

Квітень прощається з Україною дощами, яких варто чекати на значній території — Північ, Захід, може дійти до Вінниччини та Одещини. Інші райони — у сухій погоді.

1 травня короткочасні дощі з локальними грозами ймовірні на Закарпатті, Львівщині, в Івано-Франківській та Чернівецькій областях. Також місцями опади пройдуть у центральних областях, на Сумщині, Харківщині, Полтавщині.

«Температура повітря 1-го травня у західних та північних областях передбачається помірною, +15…+20 градусів. А ось у більшості центральних областей, на Півдні та Сході України буде значно тепліше, +20…+24 градуси, — йдеться у повідомленні. — Та є й нюанси. На Одещині, та й взагалі на узбережжях морів, місцями +13…+16 градусів, а на Луганщині — майже літо, до +26 градусів».

Дніпропетровщина на свята не потрапляє під грозовий фронт, опади в області очікуються з понеділка, 4 травня. Температура ж повітря у найближчі три доби вдень майже літня — до +24…+25 градусів.

© 2020 volyn-inform

Мої відео