Волинь Інформ

Дніпряни влаштували перформанс проти домашнього насильства

Дніпряни влаштували перформанс проти домашнього насильства
61944 ПЕРЕГЛЯДІВ

“Не мовчи”. Під таким гаслом дніпряни вийшли на акцію проти домашнього насильства. Її учасники 24 листопада влаштували у середмісті перформанс на підтримку жінок, які стали жертвами жорстокого поводження.

В руках учасники тримали плакати із цифрами. На них – українська статистика насильства. В центрі перформансу - мати та дитина, їх вуста символічно заклеєні…

“Власне, це головний акцент, на який ми хочемо наголосити, щоб люди не замовчували цю проблему, щоб люди зверталися за допомогою”,- пояснює організатор акції Георгій Марков.

Провести акцію вирішили, аби підтримати світову кампанію “16 днів проти гендерно зумовленого та домашнього насильства”, яка щороку проходить з 25 листопада до 10 грудня. 

У нас в Дніпрі дуже погана ситуація, оскільки немає шелтеру, який би фінансувала держава, або хоча б міська влада. У нас є єдиний притулок, але він приватний на 14 жінок. Тобто фактично, якщо жінка стикнеться із проявами домашнього насильства і в неї немає родичів або друзів, у Дніпрі їй фактично немає куди йти”,- каже учасниця акції Ольга Руденко.

Поки одні учасники привертали увагу городян своїм перформансом, інші роздавали жінкам листівки із порадами, як діяти та куди звертатися за допомогою у випадку домашнього насильства. 

Офіційна статистика поліції говорить: щомісяця у Дніпрі на лінію 102 постраждалі жінки звертаються близько 1000 разів, а за перше півріччя цього року за фактом домашнього насильства українські правоохоронці  вже склали понад 5 тисяч адміністративних протоколів.

 

© 2020 volyn-inform

Мої відео