Волинь Інформ

Наречені мають можливість відзначити свої заручини у відділах ДРАЦС

Наречені мають можливість відзначити свої заручини у відділах ДРАЦС
273781 ПЕРЕГЛЯДІВ

Заручини – давня українська традиція, яка бере свій початок ще з часів Київської Русі. Це був перший обряд молодих перед весіллям, що відбувався в будинку дівчини у присутності родичів та сватів. Наречений просив згоди на шлюб у нареченої та її батьків. У разі загальної згоди дівчина брала подарунок (обручку), і з цього часу молоді офіційно оголошувалися нареченим і нареченою.
Що стосується сьогодення, то відповідно до ст.28 Сімейного кодексу України, нареченими вважаються особи, які подали заяву про державну реєстрацію шлюбу. Відтак день подачі заяви для реєстрації шлюбу у відділ державної реєстрації актів цивільного стану вважається днем заручин. Після цього у молодят є місяць для того, щоб обміркувати серйозність прийняття такого рішення.
За словами керівника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) Тараса Греня, найчастіше наречені подають таку заяву скромно без особливого святкування і гостей. Втім не слід забувати, що існує прекрасна можливість організувати індивідуальне святкування такої події у відділі ДРАЦС, адже основне завдання заручин — урочисто оголосити про перехід відносин між хлопцем і дівчиною на новий рівень, що наближує їх до головної події — весілля , - зазначає Тарас Грень.
Нагадуємо, замовити обряд заручин можна у будь-якому відділі ДРАЦС Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів). Водночас звертаємо увагу, що заяву на одруження можна подати онлайн через веб-портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану»: http://dracs.minjust.gov.ua/ 

© 2020 volyn-inform

Мої відео