Волинь Інформ

На Донеччині судитимуть трьох молодиків, які шахрайським шляхом відібрали у пенсіонерів майже 300 тис грн

На Донеччині судитимуть трьох молодиків, які шахрайським шляхом відібрали у пенсіонерів майже 300 тис грн
271042 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Маріупольської окружної прокуратури до суду спрямовано обвинувальний акт відносно трьох осіб за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 190 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж листопада 2020 року 16, 17 та 21-річні мешканці м. Волновахи розробили шахрайську схему задля заволодіння коштами пенсіонерів.

Зловмисники телефонували жінкам віком від 69 до 85 років та повідомляли про те, що їх родичі, нібито, потрапили у ДТП і негайно потребують коштів на лікування. Не залишаючи часу на роздуми стареньким, користуючись їх безпорадним станом, правопорушники шахрайським шляхом відбирали у потерпілих від 4000 до 85000 грн.

Таким чином, за місяць обвинувачені обманули щонайменше 7 мешканок смт. Нікольське Донецької області та заволоділи майже 300 тис грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 volyn-inform

Мої відео