Волинь Інформ

Фільм "Білий янгол – кінець Мар’їнки" від німецького телеканалу ZDF отримав дві престижні нагороди на телекінопремії New York Festival

Фільм "Білий янгол – кінець Мар’їнки" від німецького телеканалу ZDF отримав дві престижні нагороди на телекінопремії New York Festival
402168 ПЕРЕГЛЯДІВ

Стрічка була визнана найкращою у категорії "Докудрама" під час церемонії NYF 2024, повідомляє пресслужба МВС України.

Церемонія нагородження відбулася в Нью-Йорку 16 квітня під час віртуального гала-вечора Storytellers. Фільм розповідає про події в Мар’їнці під час війни в Україні, включаючи знищення міста російськими військами та героїчну діяльність поліцейських.

"Білі янголи", спільно з владою та волонтерами, евакуювали цивільне населення перед зруйнуванням і окупацією міста.

Фільм базується на зйомках німецьких журналістів, зроблених у Мар’їнці у 2022 році, інтерв'ю з людьми, які були врятовані, та правоохоронцями 2023 року, а також відео з камер GoPro поліцейських. Режисером цієї стрічки є Арндт Гінцель (Arndt Ginzel).

"Цей вражаючий фільм розкриває наслідки вторгнення в Україну у лютому 2022 року. Дії поліцейського Василя Піпи та його команди у Мар'їнці відзначені за мужність та самовідданість. Історія "білих янголів" втілює надію у відчаї. Організатори висловили вдячність німецькому телеканалу ZDF та всім творцям цієї документальної драми за створення зворушливого та незабутнього твору, що розповідає про реалії війни і безсмертя людського духу", - підкреслили організатори у своєму Facebook.

Група "Білий Янгол", яка працює в Мар’їнському напрямку, продовжує евакуювати мешканців під вогнем і штурмами російських військових.

© 2020 volyn-inform

Мої відео