Волинь Інформ

Двох учасників агентурної мережі судитимуть за збір даних про укріпрайони й техніку ЗСУ

Двох учасників агентурної мережі судитимуть за збір даних про укріпрайони й техніку ЗСУ
389088 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва прокурорів Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох чоловіків за фактами несанкціонованого поширення інформації про розміщення Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

Житель одного з сіл Краматорського району з листопада 2022 року по січень 2023 року збирав дані про місцезнаходження блокпостів ЗСУ поблизу м. Слов’янська. Також його цікавило фактичне перебування в місті та на його околицях українських військовослужбовців, зосередження транспортних засобів і бойових машин розмінування.
 
         
 
Його колега з іншого села з січня по березень 2023 року звертав увагу на рух військової техніки, розташування укріпрайонів та особового складу військових підрозділів. Крім того, він відслідковував місця знаходження в прифронтовому регіоні зенітно-ракетних комплексів та реактивних систем залпового вогню.  
 
Текстові і графічні повідомлення обвинувачені надсилали через «Telegram» одному куратору - громадянину України, який передавав інформацію знайомому в рф. За потребою «агенти» уточнювали координати певних об’єктів. Один з них за три місяці встиг отримати за сумлінну «працю» 7700 грн винагороди.
 
Злочинну діяльність чоловіків викрито і припинено. Досудове розслідування здійснювалось слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
На вирок суду обвинувачені чекають під вартою. Максимально їм загрожує 12 років за ґратами.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

© 2020 volyn-inform

Мої відео