Волинь Інформ

Підозрюється експосадовиця, яка за вказівкою окупантів стежила за політичними настроями населення

Підозрюється експосадовиця, яка за вказівкою окупантів стежила за політичними настроями населення
197655 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури жительці м. Лиману заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
До повномасштабного вторгнення рф підозрювана обіймала посади начальниці відділу з питань внутрішньої політики виконкому Лиманської міськради та заступниці співголови тристоронньої соціально-економічної ради Лиманської ОТГ.
 
 
Однак у липні 2022 року жінка вирішила залишитися в окупованому місті й продовжити свій кар’єрний шлях вже під протекторатом росіян. Очоливши «відділ внутрішньої політики адміністрації м. Красний Лиман», вона взяла на себе відповідальність за взаємини «з місцевими політичними партіями».
 
Крім того, «керівниця» рецензувала матеріали інформаційно-ідеологічного напрямку, що публікувалися на вебресурсі окупантів, відстежувала настрої населення, а також розробляла інформаційні повідомлення для медіа.
 
Наразі жінку оголошено в розшук, оскільки після звільнення міста українськими захисниками вона втекла на тимчасово окуповану територію. Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років, з конфіскацією майна.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 volyn-inform

Мої відео