Волинь Інформ

Представники ДПСУ повідомили про кількість виявлених груп, які незаконно переправляли ухилянтів за кордон від початку війни.

Представники ДПСУ повідомили про кількість виявлених груп, які незаконно переправляли ухилянтів за кордон від початку війни.
272716 ПЕРЕГЛЯДІВ

За час повномасштабного російського вторгнення на території України вдалося розкрити понад 360 організованих злочинних груп, які надавали допомогу чоловікам призовного віку у незаконному перетині кордону. Про це заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко під час участі у загальнонаціональному телемарафоні.

"На жаль, нам продовжують надходити повідомлення про намагання незаконно перетнути кордон через «зелену» зону, тобто поза пунктами пропуску... Такі випадки також зафіксовані на пунктах пропуску, де перетин кордону можливий легально, проте порушники намагаються використовувати підроблені документи або спробують діяти підкупом в інспекторів ДПСУ. Найбільше випадків на "зеленій" ділянці ми фіксуємо на кордоні з Румунією та Молдовою. Значна частина інцидентів, якщо розглядати їх територіально, стосується Закарпаття», - поділився Демченко.

Зауважується, що ухилянти від мобілізації часто вибирають складні маршрути через гірську місцевість або гірські річки. Наприклад, були випадки загибелі осіб, які намагалися незаконно перетнути кордон.

«Під час воєнного стану прикордонники активно працюють над виявленням і розкриттям схем та організованих злочинних груп, які пропонують людям допомогу в незаконному перетині кордону. Було розкрито понад 360 таких груп. Це і організатори, і пособники, які обіцяють людям допомогу за гроші у незаконному перетині кордону», - повідомив прес-секретар ДПСУ.

Він також нагадав, що за такі дії передбачена кримінальна відповідальність.

© 2020 volyn-inform

Мої відео