Волинь Інформ

На Одещині судитимуть депутатку у розкраданні 1,7 млн грн державних коштів

На Одещині судитимуть депутатку у розкраданні 1,7 млн грн державних коштів
392829 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області направили до суду провадження відносно службової особи одного з управлінь освіти, культури, молоді та спорту Одеської області, яка до того ж є депутаткою сільської ради, за фактом заволодіння державних коштів в особливо великих розмірах. 

Слідством встановлено, що посадова особа уклала договір про реконструкцію багатофункціонального спортивного майданчика зі штучним покриттям у навчально-виховному комплексі. Після завершення реконструкції до актів приймання виконаних робіт було внесено недостовірні відомості, а саме завищення обсягів та вартості будівельних робіт. Також встановлений факт подачі завідомо неправдивих офіційних документів до Державної казначейської служби. Такі дії призвели до заволодіння бюджетними коштами у загальній сумі 1,7 млн грн. 

З метою відшкодування завданої шкоди Київський районний суд міста Одеси наклав арешт на житловий будинок та земельну ділянку фігурантки.

 

За результатами досудового розслідування та на підставі зібраних доказів службовій особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 КК України (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей). Провадження скеровано до суду.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали детективи Територіального управління БЕБ в Одеській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Одеській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України та процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки, економіка, Держбюджет

© 2020 volyn-inform

Мої відео