Волинь Інформ

Співпрацювала з окупантами – судитимуть так звану заступницю Яцьківського сільського голови

Співпрацювала з окупантами – судитимуть так звану заступницю Яцьківського сільського голови
327205 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканки Краматорського району за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у серпні 2022 року мешканка с. Рубці Лиманської ОТГ, раніше засуджена за участь у проведенні незаконного референдуму, добровільно погодилась на співпрацю з ворогом.
У період іспитового строку за попереднім вироком жінка обійняла псевдопосаду заступниці голови с. Яцьківка, підпорядкованого окупантами до фейкової адміністрації м. Красний Лиман «ДНР».
Правопорушниця видавала робітникам, які уклали «трудові договори» із загарбниками, наряди на господарські роботи та збирала інформацію щодо пошкодженого в результаті бойових дій майна місцевого населення. Також вона вела облік осіб, які отримували так звану гуманітарну допомогу від окупаційної адміністрації.
Після звільнення села від ворога інформація про активну співпрацю жінки з ворогом стала відома правоохоронцям. На вирок суду обвинувачена чекає під вартою.
Досудове розслідування здійснювалось СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 volyn-inform

Мої відео