Волинь Інформ

Очолюють псевдоміністерства «доходів і зборів» та «охорони здоров’я» ДНР - двом громадянам РФ заочно повідомлено про підозру

Очолюють псевдоміністерства «доходів і зборів» та «охорони здоров’я» ДНР - двом громадянам РФ заочно повідомлено про підозру
352076 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру двом громадянам РФ в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).

 

 

За даними слідства, у липні 2022 року правопорушники очолили псевдоміністерства фейкової «ДНР».

 

Перший став так званим «міністром доходів і зборів». До його обов’язків входить стягнення податків з фізичних та юридичних осіб для подальшого їх скерування до так званих місцевих та республіканського бюджетів «ДНР». Також правопорушник видає фіктивні документи від імені «міністерства», які відповідно до чинного законодавства України є нікчемними.

Другий підозрюваний обійняв посаду «міністра охорони здоров’я ДНР» та створює видимість роботи щодо забезпечення функціонування медичних установ, які залишились на тимчасово окупованій території Донецької області й перейшли під контроль представників країни-агресора.

Обидва зловмисники активно співпрацюють з підконтрольними загарбникам ЗМІ та використовують їх для висвітлення своєї протиправної діяльності й формування думки серед населення щодо легітимності квазіреспубліки.

Досудові розслідування здійснюються ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

© 2020 volyn-inform

Мої відео