Волинь Інформ

БЕБ розбудовує взаємодію з підрозділом Єврокомісії DG REFORM

БЕБ розбудовує взаємодію з підрозділом Єврокомісії DG REFORM
377423 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Шляхи та можливості приєднання до існуючих проєктів і програм технічної допомоги ЄС співробітниками БЕБ для здобуття навичок та необхідних компетенцій, а також отримання досвіду за напрямом контролю за використанням міжнародної технічної допомоги - основні теми що обговорювалися під час онлайн-зустрічі з представниками Генерального директорату підтримки структурних реформ Єврокомісії (DG REFORM).

Генеральний директорат підтримки структурних реформ (DG REFORM) допомагає країнам-членам ЄС розробляти та впроваджувати реформи в рамках їхніх зусиль, спрямованих на підтримку створення робочих місць і сталого розвитку країн.

На початку зустрічі керівник Управління міжнародного співробітництва Анатолій Александров розповів щодо основних порушень в економічній сфері, що відносяться до підслідності органу, значення аналітичної складової у діяльності Бюро, посилення саме превентивної функції та пріоритетні напрями можливої співпраці.

Представники Єврокомісії Пан Іоанніс Хаджіянніс, керівник відділу горизонтальної політики та голова офісу DG REFORM, пан Вінченцо Баккаро, юридичний радник DG REFORM та пані Джорджина Георгіу, спеціаліст із питань політики, відділ горизонтальної політики, Генеральний директорат підтримки структурних реформ разом із співробітниками БЕБ сформували порядок денний майбутньої взаємодії.

За результатами зустрічі було домовлено про участь співробітників Бюро у вже існуючих програмах та проєктах ЄС, що започатковані для країн-сусідів України, які можна використати для підтримки розвитку інституційної спроможності БЕБ, розбудові аналітичного блоку. Також DG REFORM погодилися надавати експертну підтримку та консультування в питаннях методології, практичних рекомендацій у наближенні діяльності Бюро до практик та  стандартів ЄС. Наступну зустріч сторони запланували провести вже у січні наступного року. 

Нагадаємо раніше представники підрозділів Єврокомісії та БЕБ провели переговори за результатами яких домовилися про співпрацю із залучення усієї можливої підтримки з боку міжнародних партнерів. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/beb-nalahodzhuie-spivpratsiu-z-pidrozdilamy-ievrokomisii

Теги: DG REFORM, БЕБ,Бюро економічної безпеки

© 2020 volyn-inform

Мої відео