Волинь Інформ

Понад тисячу одиниць вогнепальної зброї не дозволили пронести до судових установ співробітники Служби судової охорони за час дії воєнного стану

Понад тисячу одиниць вогнепальної зброї не дозволили пронести до судових установ співробітники Служби судової охорони за час дії воєнного стану
356177 ПЕРЕГЛЯДІВ

З початком нового етапу українсько-російської війни сотні тисяч наших громадян розчохлили власну або отримали вогнепальну зброю для захисту своєї Батьківщини, зокрема, у складі підрозділів територіальної оборони та добровольчих формуваннях.

За сто десять днів війни ми вже звикли бачити на вулицях або в місцях загального користування наших озброєних захисників. Водночас були і є місця, куди категорично забороняється заходити не тільки з вогнепальною зброєю, а й іншими предметами, які можуть становити суспільну небезпеку. Крім органів державної влади, до таких місць належать й органи та установи судової влади.

Як свідчить статистика, за понад три місяці війни співробітники Служби судової охорони не дозволили пронести до установ системи правосуддя 1 012 одиниць вогнепальної зброї. Хоча в мирний час цей щомісячний показник не перевищував у середньому 20 одиниць.  

На жаль, траплялися ситуації, коли деякі особи намагалися вирішити певні проблемні питання, використовуючи статус “людини зі зброєю”. Так, на Одещині було зафіксовано випадок, коли представники одного з місцевих формувань територіальної оборони, озброєні автоматичною вогнепальною зброєю, прибули до судової установи “поспілкуватися” із суддею. Судові охоронці спільно з викликаними до суду поліцейськими затримали та передали “переговорників” їхньому командуванню. А на Дніпропетровщини охоронці Феміди попередили пронесення до суду бойової гранати.    

Лідером серед регіонів України, де зафіксовано найбільше за час воєнного стану випадків потрапити до судів з вогнепальною зброєю, є Львівська область. Тут судові охоронці не дозволили пронести до храмів Феміди 230 од. вогнепальної зброї. Далі йдуть Запорізька область (164 од.), м. Київ та Київська область (161 од.), Одеська область (152 од.) та Рівненська область (106 од.).

А загалом з початку року співробітники Служби судової охорони стали на заваді пронесення в судові установи майже 46 тисяч заборонених предметів. Зокрема, понад 12 тисяч ножів, понад 2 тисячі пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, 207 електрошокових пристроїв, 186 од. травматичної зброї, 148 од. пневматичної та газової зброї.

Двох відвідувачів судів, які намагалися пройти до судової установи з речовинами, схожими на наркотичні, та ще шість осіб, які не мали дозвільних документів на носіння і зберігання зброї або порушували громадський порядок, було затримано й передано працівникам Нацполіції.

Служба судової охорони вкотре нагадує всім відвідувачам судових установ не нехтувати встановленими правилами і приходити до органів Феміди з предметами, категорично забороненими до пронесення. Завчасно враховуйте це під час відвідування судових установ.

 

Служба судової охорони була, є і лишається надійним захисником вітчизняної Феміди та Українського народу!

Теги: Служба судової охорони,судова охорона, страна-агрессор

© 2020 volyn-inform

Мої відео