Волинь Інформ

Агентурна мережа країни-агресора: заочно підозрюються брати-куратори з ФСБ РФ та українець

Агентурна мережа країни-агресора: заочно підозрюються брати-куратори з ФСБ РФ та українець
234701 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури 42-річному українцю та двом громадянам РФ – співробітникам ФСБ РФ – заочно повідомлено про підозру у державній зраді та участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2014 по 2018 роки так званий «помічник-консультант депутата Народної ради ДНР» активно співпрацював з двома співробітниками ФСБ РФ, які перебували на псевдопосадах помічника та радника голови псевдореспубліки Олександра Захарченка. Поплічник терористів збирав інформацію розвідувального й військового характеру, а також залучав місцеве населення до лав бойовиків.
 
На початку 2015 року підозрюваний познайомився з 42-річним залегендованим співробітником Управління ФСБ РФ, який діяв під прикриттям із зміненими анкетними даними та окрім посади «помічника голови ДНР» був «завідуючим сектором енергозбереження та підвищення енергоефективності Міністерства промисловості та енергетики Ростовської області РФ». Іноземець виступав так званим «куратором» в енергетичній та вугільно-промисловій сфері й здійснював контроль і налагодження взаємозв’язків, крім того забезпечував інтеграцію вказаних галузей господарства й промисловості окупованої території Донеччини в економічний простір РФ.
 
У цей же період брат зловмисника - 36-річний співробітник Прикордонної служби ФСБ РФ по Ростовській області також співпрацював з «консультантом депутата» та значився так званим позаштатним радником Захарченка. Він виконував  функції «куратора» у сфері постачання озброєння та військової техніки. Передусім іноземець організовував відправлення з території РФ на тимчасово окуповану територію Донецької області військового обладнання, техніки, вогнепальної зброї, бойових припасів, засобів ведення розвідки та іншого озброєння для НЗФ терористичної організації «ДНР».
 
Досудове розслідування здійснюється СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

© 2020 volyn-inform

Мої відео