Волинь Інформ

Прокуратура вимагає повернути державі землі сільськогосподарського призначення вартістю понад 11 млн грн

 Прокуратура вимагає повернути державі землі сільськогосподарського призначення вартістю понад 11 млн грн
199780 ПЕРЕГЛЯДІВ

Васильківським міськрайонним судом Київської області відкрито провадження у справі за позовом Обухівської окружної прокуратури щодо скасування рішення реєстратора про державну реєстрацію за фізичною особою права приватної власності на земельну ділянку з одночасним припиненням речового права щодо неї.

Встановлено, що державний реєстратор не перевірив надані фізичною особою документи, на відповідність відомостям, що містяться у Державному земельному кадастрі. На їх підставі у приватну власність громадянину передано земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею майже 34 га вартістю понад 11 млн грн.

З метою повернення у державну власність вказаних земель прокуратура звернулася до суду із відповідним позовом. На теперішній час триває судовий розгляд справи.

 

Нагадаємо, що у 2021 році прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно вказаного громадянина за фактом незаконного заволодіння земельною ділянкою та використання підроблених документів (ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України).

© 2020 volyn-inform

Мої відео