Волинь Інформ

Оперативники забрали дітей з родин на Херсонщині

Оперативники забрали дітей з родин на Херсонщині
318581 ПЕРЕГЛЯДІВ

В кількох сім’ях на мікрорайоні Корабел Херсонської області оперативники батьків позбавили прав на виховання дітей і поліцейські їх забрали.

 

Відповідно до офіційної інформації батьки не виконували обов’язків щодо виховання дітей. Першою до оперативно-слідчої служби зателефонувала бабуся зі звісткою про безпомічність. Вона доглядала за правнуком (11 років), але вже немає ні фізичного здоров’я, ні коштів на турботу про нього. Для допомоги жінці були направлені співробітники Головного управління Національної поліції (які спеціалізуються на справах щодо домашнього насильства) та організація у справах дітей.

 

В ході слідчих дій було встановлено, що дитину вже забирали у матері, але вона пообіцяла змінитися і хлопчика віддали їй назад. Проте як повідомляє прабабуся, нічого виправлено не було і мама дитини відвела дитину на виховання до бабусі та не надавала ніякої допомоги. Наразі жінка сказала, що не може виховувати власного сина, тому дитину забрали звідти та направили до установи щодо соціально-психологічної реабілітації неповнолітніх.

 

Крім того, потім до відділу поліції подзвонила жінка з інформацією про те, що до їхнього будинку прийшла подруга її дочки з проханням трішки пожити в них. Дівчині 14 років, вона проживала з матір’ю і вітчимом, але нещодавно вони вигнали її з власного дому. Робітники ГУНП та соціальної служби щодо захисту дітей встановили, що батьки дівчинки мають сезонний приробіток і проживають у спеціальному вагончику. Працівники поспілкувались з мамою дитини, яка сказала, що більше не має бажання виховувати та доглядати доньку. Її направили туди ж, де і 11-річного хлопця.

© 2020 volyn-inform

Мої відео