Волинь Інформ

Офіс Генерального прокурора ініціює створення військової прокуратури, поліції та судів

Офіс Генерального прокурора ініціює створення військової прокуратури, поліції та судів
5898 ПЕРЕГЛЯДІВ

   Під час міжнародної конференції «Діяльність військової юстиції в умовах збройного конфлікту. Досвід української прокуратури», учасники якої відвідали район проведення ООС, заступник Генерального прокурора генерал-майор юстиції Максим Якубовський зазначив:

   «Оскільки такий формат заходу у нас перший, ми перш за все запросили країни, які стикаються з різними формами гібридної російської агресії в своєму повсякденному житті. Це Польща, Румунія, Естонія, Литва. Також ми запросили нашого колегу, який опікується питаннями військової юстиції з Азербайджану. Нас цікавить їх досвід, який стосується минулорічної війни. Як у них із військовою дисципліною в армії, яка воює, із забезпеченням дотримання вимог командирів, із виконанням наказів тощо».

   «Зараз ми активно обговорюємо з парламентарями та відповідними комітетами Верховної Ради питання щодо функціонування, зокрема військової прокуратури. Але це питання зараз стоїть більш ширше. Ми говоримо про систему військової юстиції в країні взагалі, яку, на жаль, ми до цього часу не створили в повноцінному вигляді. А це не тільки військова прокуратура, це в першу чергу повноцінний правоохоронний орган у військових формуваннях у вигляді військової поліції. Це військова прокуратура, яка має забезпечити дотримання закону цим правоохоронним органам. І на другому етапі – дискусія «Чи потрібні країні військові суди?» Оскільки практика, яка склалась за останній час, говорить, що військові суди в країні, яка воює, – потрібні», – повідомив генерал-майор юстиції Максим Якубовський.

 

ДЖЕРЕЛО

Теги: Максим Якубовський,генерал-майор юстиції,військова прокуратура,військова поліція,військовий суд,військова юстиція,збройний конфлікт,система військової юстиції,військові формування,відновлення

© 2020 volyn-inform

Мої відео