Волинь Інформ

Заступника так званого мера Шахтарська заочно судитимуть за співпрацю з бойовиками

Заступника так званого мера Шахтарська заочно судитимуть за співпрацю з бойовиками
170525 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування стосовно 50-річного чоловіка, який обвинувачується  у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 110 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що з грудня 2018 року по теперішній час зловмисник, перебуваючи на посаді заступника так званого голови адміністрації м. Шахтарська, забезпечує реалізацію функцій злочинної місцевої влади на території міста.
 
Зокрема, псевдопосадовець бере участь у формуванні «місцевого бюджету» та вживає заходи з мобілізації мешканців окупованої території для подальшого залучення їх до лав НЗФ РФ. Крім того, проводить активну агітаційно-роз’яснювальну та пропагандистську роботу задля формування думки серед місцевих мешканців про легітимність створення «ДНР».
 
Наразі обвинувальний акт спрямовано на розгляд до Бердянського міськрайонного суду Запорізької області.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

© 2020 volyn-inform

Мої відео