Волинь Інформ

Олімпік парк 2.0 Наша пісня гарна й нова, починаймо її знову

Олімпік парк 2.0 Наша пісня гарна й нова, починаймо її знову
207823 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

 

Недалеко від Києва, в Макарівському районі, знаходиться котеджне містечко “Нова Березівка”. Красиві будинки, краєвиди як в кращих курортних містах, ліси, свіже повітря, власний каскад озер – про що ще може мріяти родина?

“Ми створюємо курорт для щасливого та безпечного екожиття біля мегаполісу”. Саме так сказано на сайті містечка.

Переглядаючи ці захопливі фотографії ти починаєш уявляти, яке прекрасне життя буде там. “Ми пишаємося нашою спільнотою та запрошуємо вас приєднатися до клубу щасливих родин!”

Та чи насправді членство в цьому клубі настільки щасливе?

Для жителів містечка, що нині проживають в Новій Березівці, членство в клубі “щасливих родин” обернулось ледве не щоденною боротьбою за право жити у людських умовах.

В літній період жителі Нової Березівки боролись з незаконним видобуванням піску з місцевого озера. Завдяки небайдужості громади та зверненням у різноманітні ЗМІ, з акваторії було прибрано землесосний снаряд.

Після себе лишили гори будівельного сміття, понівечили місцевий проїзд, понищили насадження та дерева, на неодноразові прохання ЖЕК не реагує..” – саме так було вказано у повідомленні одного з жителів містечка.

Здавалося б, ситуація з озером показала, що громада Нової Березівки готова відстоювати своє право на спокійне життя, та не для “нових” власників містечка. Обслуговуванням котеджного містечка займається житлово-будівельний кооператив “Нова Березівка Сервіс”. До вересня 2017 року кооператив мав назву “житлово-будівельний кооператив “Олімпік Парк Сервіс””. Разом зі зміною назви відбувається процес зміни бенефіціарних власників компанії: Муратова Сергія Юрійовича, Максименко В’ячеслава Юрійовича та Небукіна Івана Володимировича. На зміну їм приходять Козін Андрій Іванович, Школьник Максим Леонідович та Розживін Василь Аркадійович. Керівником кооперативу стає Розживін Василь Аркадійович.

Тим часом, у 2015 році створюється товариство з обмеженою відповідальністю “Житлові комунікації”. Бенефіціаром вказується Козін Андрій Іванович, а директором – Розживін Василь Аркадійович.

Нові власники інфраструктурних об’єктів Нової Березівки починають “по новому” будувати відносини з жителями котеджного містечка. Вони надають комунальні послуги, правда за трішки вищими тарифами, але жителі раді й цьому, адже хоча б щось починає робитись.

 

З 2018 року тарифи починають зростати “як на дріжджах”, а у 2019 році ­– платитись двічі. Такі побори фейк-ЖЕК, як його називають місцеві, пояснює збором на побудову очисних споруд для каналізаційних стоків. Жителі містечка організовують загальні збори домовласників, на яких одноголосно було вирішено, що платити за вже оплачені комунікації як мінімум недоцільно.

Після цих зборів ЖЕК “пішов на поступки” і замість повторних оплат почались усім відомі внески “на штори”.

Звернення та заяви жителів Нової Березівки не просто ігнорувались ­­– вони знищувались, наче ніяких заяв і не було. Ці дії є прямим порушенням чинного законодавства, а саме статті 20 Закону України “Про звернення громадян”.  

Починаються обурення, люди починають кооперуватись, проте відповідь місцевої влади залишається без змін: на офіційні звернення відповіді немає, розмір тарифів та благодійних внесків ростуть, а стан інфраструктури міста бажає кращого.

Згідно з інсайдерською інформацією, жителі містечка зазнають примусового стягнення коштів в необґрунтованому розмірі (від 30 000$) за підведення електрики, газу, центрально каналізації та водопостачання. Про це продавець замовчує спеціально, на сайті інформації про стан комунікацій практично немає (окрім згадки, що вони проведені під землею).

До речі про сайт, забудовник пропонує придбати як готове житло (під внутрішній ремонт), так і пропонує збудувати котеджі під забудову (гарантують завершити будівництво за чотири місяці), однак який результат цього будівництва?

Більшість людей, що придбали будинки, зіткнулись з рядом проблем, адже будинки не відповідають будівельним нормам та стандартам. Придбавши будинки, жителі стикаються з тим, що потрібно за власний кошт перероблювати фасад, крівлю, перевстановлювати вікна та багато-багато іншого.

Та й це ще не все, на початку статті згадувалась ситуація з озером. На жаль, літня історія має осіннє продовження.


Вони знову привезли на озеро більш потужний земснаряд для незаконного видобутку піску, та проводять підготовчі роботи. Знову наше озеро під загрозою знищення! Просимо Вас, зробить що не будь, допоможіть нам, тим кого ігнорують та не чують!

Ми на Вас дуже надіємось!

З великою повагою колектив жителів Нової Березівки, котрим не байдужа доля містечка та озера.

© 2020 volyn-inform

Мої відео